Избрани Новини

Учредиха общинска структура на Предприемачи ГЕРБ в Сапарева баня

За общински клубен ръководител бяха направени две номинации

В Сапарева баня бе учредена първата общинска структура на Предприемачи ГЕРБ в област Кюстендил. Това стана на учредително събрание, на което присъстваха представители на малкия и средния бизнес от цялата община. Председателят на ГЕРБ - Сапарева баня Калин Гелев изтъкна ролята, която имат предприемачите за развитието на курортната общината, както и приносът им като работодатели, осигуряващи препитание на десетки работници. "Надявам се, чрез създаването на тази структура в Сапарева баня, да се подобрят условията за развитие на бизнеса. Убеден съм, че ще си бъдете взаимно полезни и ще работите за решаване на проблемите, стоящи пред предприемачите тук", заяви Гелев. Той подчерта, че в негово лице винаги могат да намерят активна подкрепа и съдействие.

За общински клубен ръководител бяха направени две номинации - на Николай Мертекчийски и на Йордан Йовев. Николай Мертекчийски е общински съветник от ГЕРБ и един от учредителите на политическата сила в Сапарева баня. Управлява собствен бизнес в сферата на туризма. Йордан Йовев е земеделски производител, 34-годишен е, от Ресилово.  Номинация за общински клубен секретар получи Иван Ковачев. Той също е един от учредителите на партията в Сапарева баня, има фирма за  дърводобив и преработка на дървен материал.

Гости на учредителното събрание бяха областният координатор и народен представител Кирил Калфин, областният административен секретар Емил Гущеров и общинският лидер на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев.

Само преди месец бе проведено отчетно-изборно събрание на областното ръководство на Предприемачите. За председател бе преизбран настоящият - Васил Русаков. Новото областно и общинско ръководство ще бъдат утвърдени окончателно след решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов