Избрани Новини

Кметът на Марино поле: До 20 юли се очаква да бъде завършен ЛОТ 4

Хората са обнадеждени, че ще настъпи сериозна промяна, коментира кметът

До 20 юли се очаква да бъде завършен участъкът на ЛОТ 4 от АМ „Струма“. Това коментира пред Радио ‘‘Фокус’’ Костадин Хиджев, кмет на Марино поле. По думите му строителството на участъкът до село Марино поле, община Петрич, върви много добре и предварително зададеният срок за завършването на ЛОТ 4 от АМ „Струма“ до 1 август 2015г. е съвсем реалистичен.

„Хората са обнадеждени, вярват, че ще настъпи сериозна промяна“, коментира кметът. По думите му и към момента трафикът през село Марино поле посока ГКПП Кулата остава натоварен предвид летния сезон, но няма регистрирани инциденти.

Ситуацията с натоварения трафик по обходния маршрут по пътя за южната ни съседка продължава да бъде все същата, съобщи Хиджев. Ежедневно през селото преминават десетки тежкотоварни автомобили, които съвсем скоро ще бъдат пренасочени по новоизграденият участък от автомагистралата. Кметът съобщи, че към момента местните жители не предприемат протестни действия, заради натоварения трафик, преминаващ през населеното място. Кметът на селото уточни, че сред последиците от пренасочения трафик са разбит водопровод, постоянни аварии и напукани къщи. Той допълни, че има уверението от страна на отговорните институции, че след приключване на изграждащия се в момента пътен участък, всички поражения ще бъдат ремонтирани.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)