Избрани Новини

В Чучулигово не знаят дали третокласният им път ще бъде ремонтиран

До няколко дни трафикът от Лот 4 през петричките села пада наполовина

До ден-два очакваме да пуснат движението по ЛОТ 4 на АМ ''Струма'' в посока Сандански –Кулата. Това каза пред Радио „Фокус” Андон Карачоров, кмет на Чучулигово- едно от селата, през които преминава целия трафик от международния път Е-79.

Кметът обясни, че по всяка вероятност през следващите дни обходният маршрут през петричките села ще остане в сила само за пътуващите в обратната посока, от Кулата към София.

''Фирмата изпълнител работи денонощно, напредва с изключително бързи темпове и със сигурност 15-километровата отсечка на автомагистралата ще бъде завършена съвсем скоро, вероятно и преди крайният срок – 1 август. Към момента поставят последен слой асфалт на платното в посока Кулата, 10-12 камиона имаше тази сутрин. В другото платно режат и монтират мантинели. Всяка вечер проверяваме как върви работата. Факт е, работи се усилено'', коментира Карачоров.

Жителите на Чучулигово са обнадеждени, че се вижда краят на дългогодишната сага с международния трафик, преминаващ по третокласния път в селото, тежките камиони, от които къщите се тресат, а някои дори получиха малки процепи и пукнатини. Пътят също е в доста лошо състояние и с огромни дупки. За момента не е ясно ще бъде ли ремонтиран и преасфалтиран, след като пуснат движението по автомагистралата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов