Избрани Новини

Роми и кабелджии в Разлог стигнаха до ръкопашен бой

Стотици метри отрязан кабел попаднаха в ръцете на ромите

Роми и служители на фирма стигнаха до ръкопашен бой за стари кабели от телевизии и интернет по улиците на Разлог, предаде bTV. Докато специалистите режеха непотребните жици, групи роми, сред тях и малки деца, дойдоха с каруци да отмъкнат отрязаното. На места по главната улица на града дори се стигна до сблъсъци.

Стотици метри отрязан кабел попаднаха в ръцете на ромите буквално минути след като бяха отрязани. Стигна се дори до ситуацията ромите с каруците да следват служителите на фирмата и веднага след тях да товарят ценната стока.

Изкупуването на медта от кабелите е доходна дейност, тъй като по неофициална информация един килограм мед струва между 8 и 10 лв. Така ако за стотици граждани на Разлог бедата от отрязаните кабели бе голяма, тъй като ги остави без телевизия и интернет, то за ромите акцията се оказа изключително печеливша

Междувременно кметът на Разлог инж. Герчев свика на спешна среща ръководителите на местните офиси на най-големите оператори и изиска от тях да използват вече изградени преди години подземни мрежи, както изисква законът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов