Избрани Новини

Разкриха депо за разпространение на контрабанден тютюн в Кърналово

Собственикът на склада се призна за виновен

Разбито е депо на разпространение на контрабанден тютюн за петрички регион, информира struma.com. След извършени издирвателни мероприятия от страна на петричката полиция е обезвреден склад за разпространение на нарязан фино тютюн от жителя на петричкото село Кърналово Васил В. М. Акцията по фиктивното задържане на контрабандиста е осъществена на 24.06.2014 година от екип на разследващите полиции от РУП – Петрич.

Това обстоятелство бе отчетено в показанията на свидетелите в досъдебното производство и на днешното съдебно заседание подсъдимият Васил се призна за виновен и не пожела делото да продължи по общия ред. Той направи пълни самопризнания и пожела да подпише споразумение с РП – Петрич. Съдия Божана Манасиева го одобри. В бързото съдебно производство се разбра още, че каналджията на контрабанден тютюн го е съхранявал и държал в гараж, непосредствено до къщата, в която той живее.

Обвинението му е, че държи акцизни стоки без бандерол, което е престъпление по чл. 234, ал. 2, т. 3, във връзка с ал. 1 от НК. Стойността на намереното количество от 387 990 кг, по оценка на вещото лице, извършило експертизата е 64 677.94 лв. Съдия Манасиева, след като чу всички страни определи: ЛОС – две години условно, с отлагане изтърпяване на наказанието от 3г и 6 месеца.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов