Избрани Новини

От село Кулата искат ремонт на обходното на лот 4 трасе

Селото се намира на обиколния път в участъка Сандански – Кулата

Местните жители на село Кулата, община Петрич са обезпокоени относно състоянието на обходното трасе към ГКПП Кулата, съобщи за Радио ‘‘Фокус’’ Димитър Манолев, кмет на населеното място. Селото се намира на обиколния път в участъка Сандански – Кулата, въведен във връзка с изграждането на ЛОТ 4 от АМ „Струма“ в посока южната ни съседка Гърция. Манолев посочи, че надеждите на местните жители са свързани с това, отговорните институции да предприемат адекватни действия по възстановяване на обходното трасе.

„Надяваме се премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да изпълнят обещанието си и да се извърши рехабилитация на трасето“, каза Манолев. По думите му, в момента обходното трасе е осеяно с огромни дупки, които сериозно увреждат леките автомобили и са предпоставка за възникване на пътни инциденти.
Пътният участък Петрич – Дрангово – Марино поле – Чучулигово – Кулата е рехабилитиран многократно до момента, но винаги пътната настилка е изкърпвана частично. Вследствие на изключително натоварения трафик се стига до образуването на все по-големи дупки. Местните жители са на мнение, че е необходима цялостна рехабилитация на платното за движение, тъй като предприетите мерки до момента са останали безрезултатни. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)