Избрани Новини

Убиец, мъчил баба си до смърт, влиза в съда

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Сотир Атанасов от Благоевград

Окръжна прокуратура Благоевград внесе обвинителен акт срещу Сотир Атанасов за това, че в благоевградския квартал ”Струмско” умишлено е умъртвил 87-годишната си баба Митра Йотова, информира struma.com. Вследствие на нанесения побой върху възрастната жена на 10.12.2014 г., около 01.00 ч. (удари с ръце в областта на лицето и крайниците, както и стискане в областта на лицето, шията и крайниците, като в резултат на стискането в областта на шията е причинил шийна травма – счупване на върха на рогчето на подезичната кост вдясно, довело до дихателна недостатъчност на пострадалата), пострадалата починала на следващия ден.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата - от нанасянето на побоя до настъпването на смъртта жената в продължение на денонощие е била със затруднено дишане, довело до развитие на тежък мозъчен оток с вклиняване на малко-мозъчните тонзили и притискане на центъра на дишане в продълговатия мозък.

Жестокостта продължила с нанасяне систематично и последователно на множество удари с ръце по лицето, шията и крайниците на пострадалата, директен натиск с пръстите - хващането и силно стискане в областта на шията на пострадалата, като за да не се оплаче на близките си обвиняемият е искал да извади езика на пострадалата. За избегне това, той прибегнал до това да дърпа езика на баба си.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов