Избрани Новини

Ще стане ли канабисът новият поминък в Пиринско?

В Петричко и Благоевградско гледат и вкъщи, и по дворове дрога

Над 100 килограма канабис и 6 килограма марихуана иззеха антимафиоти в Благоевград и Петричко.

98 корена от наркотичното растение са открити повреме на специализирана операция в село Рупите. В къща, обитавана от 29-годишен мъж, полицаите се натъкнали на лаборатория за производство на дрога. На таванския етаж били засадени в саксии  корените канабис, информираха от полицейския пресцентър. В найлонов чувал в същото помещение имало и над 6 килограма марихуана, подготвена за пласиране. Собственикът на къщата Симеон К. е задържан със заповед на прокуратурата.

По време на извършен оглед в планинското възвишение Кожух, близо до село Рупите, полицейските служители открили в обезлесен участък 6 броя зелени растения с бруто тегло 9,5 кг, реагирали положително на канабис. В същия участък е открит и пластмасов бидон, заровен в земята с 1,75 кг суха зелено-кафява тревиста маса. По случая е образувано досъдебно производство за установяване на прои5зводителя на наркотичните растения.

В къща в Благоевград, собственост на 55-годишния К.А. и прилежащия към нея двор, антимафиотите намерили 4 стръка канабис. На четвъртия етаж на къщата, обитаван от Г.А, открили черен найлонов плик, съдържащ суха зелена тревиста маса с общо тегло 21 грама марихуана. Двамата благоевградчани са арестувани.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)