Избрани Новини

Жена от Симитли посегна на живота си

Погълна свръхдоза лекарства

Жена от Симитли посегна на живота си, като погълна огромна доза лекарства. По спешност е приета през нощта в реанимация на благоевградската болница, информира truma.bg.

Инцидентът със 70-годишната симитличанка станал късно вечерта във фамилия дом, в който пострадалата жена живее със съпруга си и семейството на едната й дъщеря. Тя е открита от близките си, изпаднала в нестабилно състояние, около нея имало разхвърляни изпразени блистери от лекарства. Според близките й е погълнала над 10 таблетки различни медикаменти за високо кръвно налягане и болкоуспокояващи. Незабавно жената е транспортирана до благоевградската болница. След живостоспасяващи манипулации е настанена за интензивно лечение в реанимация.

Причините за опита за самоубийство се изясняват, за инцидента е информирата и полицията. Жената живеела спокойно с близките си, не е известно какво е повлияло за крайното решение.

Тревожната статистика сочи, че всеки месец в реанимация постъпват спешни случаи на умишлено посегателство на живота. Наскоро 20-годишен младеж от Рила се натрови с препарат за плевели, но бе спасен от благоевградските лекари.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)