Избрани Новини

Асфалтираха пътя до мечото селище над Белица

В края на август ще открият пътя

„11-километров участък на пътя от Белица до Парка за танцуващи мечки вече е асфалтиран и от няколко дни посетителите преминават отсечката за 15 минути, а не както беше досега – за 1 час като в състезание по offroad“. Това каза по Радио Благоевград новият управител на мечото селище - Димитър Иванов. „Остават довършителни работи като поставяне на мантинели, канавки и маркировка и в края на август ще открием пътя. Веднага се усети придобивката по рязкото увеличаване на посещаемостта“, каза още Иванов.

Управителят предложи вече да не наричаме обекта Парк за танцуващи мечки или мечкарника на Бриджит Бардо, а само Мечо селище, защото тук пристигат вече не само бивши танцуващи мечки, вече се раждат мечета.

„От есента предстои да въведем нова организация на посещенията и ремонт на 3 от секторите  в мечото селище. Ще предложим на училищата в цялата страна да довеждат децата тук и запознаване на живо с мецаните, с подходящ гид от наша страна, разбира се. Преди няколко дни стотици посетители и деца станаха свидетели на ожесточена схватка на наша мецана с голяма змия, която завърши злощастно за змията. Ще обновим и информационния център към базата“, допълни Димитър Иванов.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов