Избрани Новини

Защитеното жилище в Симитли отпразнува първи рожден ден

Кметът Апостолов поздрави всички празнуващи

Защитеното жилище за лица с психични разстройства  в Симитли събра приятели и гости на първи рожден ден, пише imitli.info. Празнично украсеният двор на защитеното жилище бе мястото  на събитието. Десетте  домуващи в центъра посрещаха своите гости в уютна, семейна и приятелска атмосфера. Богата програма бяха  подготвили потребителите на защитеното жилище с помощта на персонала, които те вече наричат свое семейство. Специален поздрав  отправиха за първата годинка потребителите на Центъра за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства, с които потребителите от Защитеното жилище съжителстват в една сграда. Яна и Георги изпълниха песни и всички извиха хоро за празника. Най-важният подарък бе голямата торта  с фойерверки и свещичка, която всички духнаха дружно.
Кметът Апостолов бе специален  гост на големия празник  и поздрави всички празнуващи. Гости на милото тържество бяха също Румяна Петкова – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане”, Емилия Халилова –началник отдел  „Хора с увреждания и социални услуги” – Благоевград, Любка Дамянова – експерт Агенция социално подпомагане, Александър Балев - директор в Дирекция „Социално подпомагане” и приятели от другите социални центрове в града.
Днес се проведе и заключителната конференция по проект „Животът е в нашите ръце”, който Община Симитли изпълнява по Схема за безвъзмездна финансова помощ  „Живот в общността” по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” на Агенцията за социално подпомагане, на която бяха представени резултатите от проекта. Стана ясно, че от 1-ви август тази година социалната услуга ще премине от европейско финансиране по проект към финансиране на социална услуга в общността от резидентен тип „Защитено жилище” като делегирана от държавата дейност.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)