Избрани Новини

Опасен мост в Разложко чака ремонт

Има вероятност да падне част от него в реката

Един от мостовете в района на Разлог,през който минава целият автомобилен трафик от Пловдив за Разлог-Гоце Делчев-Драма, в това число и леки и товарни автомобили, вече месеци наред е рушащ се, с висящи железа и арматури, циментови отломки, а след катастрофа на ТИР  отпреди месец и мантинелата от едната страна е почти паднала в реката. Стотици шофьори са принудени да преминават през освен полуразрушения - и тесен мост и някой сравняват преживяването като с участие в Сървайвър. Съоражението е в това състояние от години и  шофьорите основателно се притесняват,че може не само да падне част от него в реката, но и да отнесе минаващите в този момент автомобили.
В отговор на репортерския ни въпрос към Агенция "Пътна инфраструктура" ,които стонаписват този пътен участък, тъй като е републиканска пътна мрежа, се обещава мостът да бъде ремонтиран до края на строителният сезон. Но шофьорите са скептични,тъй като подобни уверения е имало нееднократно през годините. Надежда дава фактът,че вече има стартирани ремонтни дейности на пътя в близост до опасния мост над река Места, наричан от хората мост Бряста или висящият мост. Ето и отговорът на АПИ: "Мостът при км 100 на път ІІ-84 Велинград – Якоруда – Разлог е включен в лот 22А от програма „Транзитни пътища V”. По него се рехабилитират близо 53 км от път ІІ-84 Велинград – Якоруда – Разлог и 57 км от път II-19 Разлог – Банско – Гоце Делчев – Садово. Изпълнител на обекта е Обединение „ЕМ СТРОЙ Галчев Инженеринг” ДЗЗД.

Съоръжението при км 100 на път ІІ-84 аварира през 2008 г. За да се обезопаси движението, беше поставена стоманена предпазна ограда за сметка на стесняване на пътното платно. Движението в момента е урегулирано със знаци и се преминава с изчакване. Предвижда се на съоръжението да бъде извършена реконструкция на пътното платно, което ще бъде разширено с половин метър. Това ще позволи да бъде възстановено двупосочното движение. Ще бъде положена нова асфалтова настилка, ще бъде изпълнена нова плоча с тротоарни конзоли,  ограничителни системи и тротоари.

В момента се извършват строително-монтажни работи в участъци от път II-84. Положена е неплътната асфалтова смес. Хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация ще бъдат изпълнени след завършване на асфалтовите работи на път II-84 – полагане на износващия асфалтов пласт.

Предвидено е до края на юли т. г. изпълнителят да извърши подготвителните дейности за основния ремонт на моста при км 100 на път ІІ-84. Очаква се същинските строително-монтажни дейности да бъдат завършени през настоящия строителен сезон".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов