Избрани Новини

За два часа: петима пенсионери предадоха 23 хиляди на алоизмамници

Крими

17-07-2015, 11:38

Снимка:

снимка, интернет

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Алоизмамниците прекалиха - посегнаха и на 8-годишно дете

Хората са дали парите за да "спасят" роднина

Само за ден петима пенсионери дадоха общо 25 000 лева на телефонни измамници, съобщават от полицията.  Около 16.10 часа в Пето Районно управление - Бургас е получено съобщение от 73-годишна бургазлийка,  живееща в кв. “Сарафово” за това, че станала жертва на телефонна измама по класическа схема “операция на близък с поставяне на златни пирони” за сумата от 750 лева, която предала на непознат мъж, дошъл на домашния й адрес. След проведен нов разговор с мъж, представил се за “Д-р Миланов”, пенсионерката изтеглила от банков клон нова сума в размер 5 000 лева, която предала на пратеника на медика в района на магазин “Пикадили”. 

Oколо 17.00 часа същият ден в Пето Районно управление - Бургас е получено съобщение от 65-годишен бургазлия, живеещ в ж.к. “Лазур”  за това, че станал жертва на телефонна измама по класическата схема “животоспасяваща операция в София на близък роднина” за сумата от 4 000 лева, която предал в района на “Краставицата” на непознат мъж, представил се за пратеник на “Проф. Миланов”. След проведен нов телефонен разговор с мнимия лекар, бургазлията изтеглил нова парична сума в размер на 9 000 лева, която предал на пратеника в района на ул. “Александровска” до магазин “Билла”. Малко по-късно констатирал, че е измамен, за което алармирал полицейските служители.

Отново на 16 юли  в Районно управление - Созопол е получено съобщение от 86 годишна созополчанка, живееща на ул. “Аполония” за това, че предният ден станала жертва на телефонна измама по класическата схема “изгодна сделка с климатици”, която трябвало да реализира нейн близък роднина, за сумата от 3 000 лева. Около 17.30 ч. на същата дата пенсионерката предала парите на непознат мъж, дошъл на домашния й адрес.

Oколо 18.45 ч. в четвъртък в Първо Районно управление - Бургас е получено съобщение от 81 годишен бургазлия, живеещ на ул. „Георги Кирков” за това, че станал жертва на телефонна измама по класическата схема “изгодна сделка с климатици”,  която трябвало да реализира негов близък роднина, за сумата от 1 000 лева. Пенсионерът предал парите на непознат мъж в района до закусвалнята на ул. “Константин Фотинов”.          

Сигнал за последната измама е подаден около 19.30 ч. на 16 юли в Пето Районно управление - Бургас от 88 годишна бургазлийка от “Лазур”. Тя обяснила, че станала жертва на телефонна измама по класическия механизъм “трудова злополука, при която пострадал близък роднина, нуждаещ се от спешно лечение” за сумата от 1 950 лева. Пенсионерката предала парите на непознат мъж, дошъл на домашния й адрес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов