Избрани Новини

Кметът на Гърмен пита Европейския съд какво става

Минка Капитанова засегна и проблема в местност "Пъдарката“

Общинската администрация в Гърмен е поискала информация от Европейския съд в Страсбург за мерките, които те са предприели по отношение на проблема в Гърмен. Това каза за Радио „Фокус“ Минка Капитанова, кмет на общината. По думите й, от общината са пуснали запитване до Европейския съд, за това какви конкретни действия са предприели те за справяне със ситуацията и какви са техните препоръки по казуса „Гърмен“.

Минка Капитанова допълни, че към момента проблемът с незаконните постройки е доста голям и няма как да се реши за ден, два или месец, тъй като ситуацията около него е доста заплетена. „Искам да спомена и за проблема, свързан с парцелирането на така наречената местност „Пъдарката“ в която са настанени хората, тъй като госпожа Лияна Павлова постоянно настоява, ние да започнем преразглеждане на тази земя, но това е невъзможно. Когато една земя е вече закупена от частни собственици, ние няма как да им наложим или да ги принудим да променим тяхното предназначение. Смятам, че всеки човек е длъжен, ако има инвестиционно намерение за строеж, да започнем сам тази процедура“, категорична бе Капитанова.

Общинският кмет уточни, че след като незаконните ромски постройки бъдат съборени и се намерят временни домове за тях, ще трябва да започне и изграждането на нови къщи, като самите роми ще трябва да заплатят за това. 

„Всеки сам трябва да си построи дом, лично аз не смятам, че някой е построил на някого безвъзмездно къща. Все пак ако тези хора нямат възможност, могат да се възползват от възможностите, които държавата предлага“, каза още Капитанова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)