Избрани Новини

Среднощна акция в Пирин заради бедстващ турист

Младият мъж се подхлъзнал и контузил тежко единия си крак

Локва вода стана причина млад планинар от София да пострада в Пирин планина съобщи "Стандарт". 27-годишният турист бил отседнал заедно с приятелката си в хижа „Безбог". В петък следобед двамата поели на поход към Попово езеро. При разклона за хижа „Демяница" минали през влажен район. Младият мъж се подхлъзнал и контузил тежко единия си крак.

„Получихме сигнал от приятелката му към 18,00 часа. Тя ни каза, че глезенът му е лошо навехнат и не може да се движи. Веднага сформирахме два екипа – по един от Добринище и Банско. 10 души тръгнаха към планината, за да помогнат на пострадалия", разказа шефът на спасителния отряд в Добринище Цветан Пчелин. Двамата бедстващи туристи са открити от спасителите. Оказана е първа медицинска помощ на мъжа. Поставена е шина на ранения му крак. Планинарите са свалени в хижа „Гоце Делчев" чак към 02,00 часа през нощта в събота. Там чакала линейка, която транспортирала потърпевшия в болницата в Разлог за изследвания и установяване дали няма счупване на крака.

„Призоваваме туристите винаги да са внимателни при планински преходи. През лятото най-опасни са подхлъзванията. Случват се такива инциденти, ако хората не са с подходящи обувки. Никога да не подценяват планината", каза още Цветан Пчелин.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов