Избрани Новини

Глобиха фирма за бързи кредити в Кюстендил

Глобата е за некоректна информация

Фирмата за бързи кредити „Профи Кредит - България” ЕООД ще плати 5 хиляди лева глоба заради непопълнена интернет страница в съответствие със законовите изисквания за това, пише  struma.bg.

Наказателното постановление на гл. директор на ГД „Контрол на пазара” при КЗП бе потвърдено от съдия Пламен Деянов от Районен съд - Кюстендил. Делото се води в областния център, тъй като гафът на фирмата бил открит по време на проверка в Кюстендил в началото на 2014 година.

По време на рутинна проверка от Комисията за защита на конкуренцията установили, че от „Профи Кредит” не са публикували на интернет страницата си текущия размер на използваните от него референтни лихвени проценти и използваната методология за определяне на референтния лихвен процент.

Проверка в Търговския регистър показва, че дружеството е чуждестранно и има за предмет на дейност отпускане на заеми със средства, които не са набрани чрез публично привличане на влогове или други възстановими средства.

Самата фирма има четирима управители - Петър Върба, Здравко Стаменов Райчев, Светослав Николаев Николов и Яромир Вшетечка, като българското дружество е ЕООД, а едноличен собственик на капитала му е нидерландската ПРОФИРЕАЛ ГРУП С.Е.

В крайна сметка КРС потвърди изцяло наказателното постановление срещу фирмата, а съдебното решение може да се обжалва в двуседмичен срок пред Административен съд - Кюстендил.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов