Избрани Новини

Забраниха на военен да доближава дома и работата на бившата си жена

Изправен е на съд след оплакване за психическо и физическо насилие

Съдът в Благоевград забрани на военен да доближава до жилището и работата на бившата си съпруга в продължение на 9 месеца по Закона за защита от домашно насилие, пише struma.bg. 37-годишният Николай Грозданов е изправен на съд след оплакване за психическо и физическо насилие от страна на 27-годишната Стоянка Димитрова, с която са разведени от 2 години. Двамата бивши съпрузи имат малък син, когото съдът оставил на майката.

На 21 май бащата се обадил по телефона, за да честити именния ден на сина си Костадин. Разговаряйки с детето по телефона, чул мъжки глас и като разбрал, че там е приятелят на бившата му жена, се ядосал. Започнал да ругае и да отправя закани към нея и не след дълго се озовал пред жилището й. Жената слязла пред блока, за да разговарят, но той бил афектиран и започнал да я блъска и да я заплашва. В този момент слязъл приятелят й Петър Иванов, който я издърпал настрани, за да не я удари бившият съпруг. Тогава Грозданов се нахвърлил върху него и започнал да го удря, след което избягал. Двамата потърсили лекарска помощ, като за случая е подаден сигнал в полицията.

Жената се принудила да потърси и съдебна защита по Закона за защита от домашно насилие, тъй като е подлагана на физическо насилие и психически тормоз от страна на бившия си съпруг. Той отрича твърденията й, като в хода на делото са разпитани свидетели от двете страни и са приети като доказателства полицейските преписки.

Съдията счита, че при последния скандал Николай Грозданов е упражнил акт на психическо насилие над бившата си съпруга, поради което трябва да бъдат взети мерки за нейната защита от последващи посегателства. Съдът го задължава да се въздържа от домашно насилие, забранява му в продължение на 9 месеца да приближава до жилището, работата и местата за социални контакти на бившата му жена и му налага глоба от 200 лв. Съдебната заповед подлежи на незабавно изпълнение, като препис от нея е изпратен в полицията за сведение и изпълнение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)