Избрани Новини

Гърмен отправи ултиматум към правителството

Хората внесоха петиция в Министерски съвет с 3 искания

Жителите на община Гърмен дадоха на правителството едноседмичен срок, в който да бъде възстановен законовият ред и да се гарантират сигурността и спокойствието на населението, съобщава dariknews. Техните представители внесоха в Министерския съвет петиция с над 700 подписа, в която поставят 3 основни искания. Ако те не бъдат изпълнени, ще бъдат поискани оставките на  главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и вътрешния министър Румяна Бъчварова, обявиха Ивайло  Байрактаров и Делян Тошев.

"Към този момент е много интересно, защото ми се обадиха  тази сутрин, че цялата махала "Кремиковци" се е събрала с копачки и други инструменти в Гърмен, с цел "прочистване" на селото. Нашите хора реагираха мигновено, извика се и кметицата и беше предотвратено това.  Някой се опитва да спекулира явно и искат да сгрешим някъде. Управниците да не ни принуждават да вършим нещата, които трябва да свършат те. Тези постройки трябва да бъдат съборени, те са незаконни", заяви  Байрактаров.

"Искаме законите, които са за всички граждани, да бъдат приложени - нищо повече. Второто е да се обърне внимание на начина, по който се отглеждат и живеят тези деца, защото те, растейки в такава среда, са лишени от всякакво бъдеще. И третото е МВР да гарантира  сигурността и спокойствието на всички граждани в общината", каза Тошев.

Освен това, ако до края на седмицата управляващите не реагират по поставените искания, жителите на Гърмен ще организират протест в София, който ще се проведе в началото на септември.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов