Избрани Новини

Кметът на Дупница спаси скенера в болницата!

За няколко часа намери средства за закупуване на нова рентгенова тръба

Със светкавична реакция кметът на община Дупница инж. Методи Чимев предотврати спиране работата на няколко отделения в общинската болница "Св. Иван Рилски" и трупането на хиляди дългове от болницата всеки ден. В рамките на няколко часа той намери нужните средства за закупуване на нова рентгенова тръба на скенера в болничното завдение, тъй като старата внезапно изгоряла, съобщиха от Общинска администрация.

"РЗОК - Кюстендил не признават дейността по клинични пътеки, без да има направена снимка в рамките на 24 часа. За закупуване на рентгенова тръба са необходими 40 000 лева, като с най-голямо уважение ви молим да проявите разбиране и помогнете в този изключително тежък момент за МБАЛ "Св. Иван Рилски" за първата вноска на стойност 20 000 лева". С това писмо управителят на болничното заведение д-р Л. Таушански сигнализира кмета инж. Чимев за положението. Само няколко часа след входирането на писмото от болничния шеф сумата бе преведена и работата на скенера в рамките на 24 часа беше възстановена.

"Не можем да си позволим да лишим съгражданите ни от болничната помощ. Всеки ден десетки дупничани преминават оттам и представяте ли си каква щеше да бъде ситуацията, да не могат да бъдат обслужени? Все пак говорим за здравето на хората. А и на практика без работещ рентген болницата щеше да трупа десетки хиляди лева задължения всяка седмица, да не кажа всеки ден. Важното е, че реагирахме навреме, така че дупничани да бъдат спокойни. Поисках информация от зам. кмета по европроектите Красимир Георгиев да проучи възможност за кандидатстване за финансиране на болничното заведение за нова апаратура, както и искам от д-р Таушански да посочи каква сума и за какво ще бъде от Министерство на здравеопазването, за да се опитаме да съдействаме с каквото можем и както можем", коментира кметът на община Дупница инж. Методи Чимев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов