Избрани Новини

Обвиниха служителка на "Теленор" в Гоце Делчев в злоупотреба с лични данни

В Гоце Делчев масово абонати на "Теленор" недоволстват заради надути сметки

Две жалби са депозирани вчера в офиса на „Теленор” в Гоце Делчев срещу служителка, която според твърденията на потърпевши си позволила да предостави личните им данни и телефонните им номера на трето лице. Едната жалба е на девойка от Пловдив, която е категорична, че нейните лични данни и телефонен номер били дадени от офиса на мобилния оператор в Гоце Делчен на мъж от гърменското село Огняново, който без да я познавал, й звънял многократно със заплахи. Представял се за униформен от пловдивско полицейско управление, като я предупреждавал, че срещу нея има подадена жалба. Момичето обаче проверило във всички полицейски управления в Пловдив и установило, че срещу него няма подадени никакви оплаквания.

Втората жалба против въпросната служителка е от София Найденова, който също е от Пловдив, но живее в Гоце Делчев. Мотивите в нейната жалба са същите - за предоставяне на лични данни като име, населено място, фирма, ЕГН и телефон на други лица. "От скрит номер се обаждат, че са полицаи и съобщават за постъпили при тях жалби, а такива изобщо няма. Направихме си наше разследване и следите на извършеното престъпление ни отведоха в офиса на "Теленор", както и сами установихме на кого са дадени личните ни данни, за да се осъществява подобен тормоз и над двете. С мен се свърза момичето от Пловдив, тъй като и моето име е било замесено в анонимните обаждания и двете сами разнищихме случая. Аз дори установих, че въпросната служителка, която се казва Гергана Пандева, е близка с човека, на когото е предоставила данните ни, както и че му е правила многократно подобни услуги, които не кореспондират с българското законодателство", коментира пред ИНФОМРЕЖА София  Найденова. Тя предостави и депозираната си жалба, по която настоява да получи отговор от собствениците на въпросната компания, както и да бъдат наказани виновните лица за извършеното престъпление по служба. Найденова съобщи, че е подала жалба и в полицията.

В Гоце Делчев масово абонати на „Теленор" недоволстват заради надути сметки, както и заради продажба на карти на тяхно име. В Гърмен преди дни млад мъж е завел дело срещу компанията, след като установил, че на негово име се водят повече от 20 карти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов