Избрани Новини

Започна записването след второ класиране в ЮЗУ

Приетите могат да потвърдят мястото си до вторник

Започна записването на студентите, приети след второ класиране в ЮЗУ „Неофит Рилски”, предаде Радио ‘‘Фокус’’. Списъкът с приетите кандидат-студенти бе обявен в петък. Те ще могат да потвърдят мястото си във висшето учебно заведение до вторник. Записването се извършва в Учебен корпус I. Комисията по записването на новите студенти работи и в събота, и в неделя, като през почивните дни работното време е намалено от 9:00 до 15:00 часа.
При записването приетите студенти трябва да представят диплома за средно образование и документ за платена такса за обучение за първи семестър.
Кандидатите, които все още не са приети, продължават участие в класиранията, без да е необходимо да подават допълнителни молби. Записалите се студенти автоматично участват в следващи класирания. В случаите, когато студентът е удовлетворен от специалността, по която е приет, има право да подаде декларация за неучастие в по-нататъшно класиране.
Важно е да се знае, че прекласираните на по-предни желания кандидати при следващо класиране не подлежат на връщане в специалността, в която са били приети в предходните класирания.
Приетите кандидат-студенти, които не са спазили определените срокове за регистриране пред техническата комисия, губят правото да се обучават. Незаетите от тях места се попълват на следващото класиране. На 22 юли ще излезе и третото класиране в ЮЗУ. От 23 до 27 юли приетите на този етап ще могат да се запишат.
За три специалности: „Педагогика на обучението по физика и математика”, „ПО по география и история” и „ПО по български и руски език” за учебната 2015/2016 г. е обявен нулев прием.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)