Избрани Новини

Детските градини в Благоевград са пълни и през лятото

Причината е ангажираността на родителите през летните месеци

Над 30% от децата продължават да посещават детските градини на територията на община Благоевград и през летните месеци, съобщава БНТ. Сформираните сборни групи ще работят през юли и август, като таксата за този период се запазва. За да може детето да посещава детската градина през лятото, е необходимо родителите да подадат заявление, в което да посочат датите, в които ще се възползват от услугите на детското заведение.

Близо половината деца от целодневна детска градина “Ведрица” в Благоевград ще посещават сборни групи. В различните периоди на летните месеци броят им е различен, като варира между 60 и 90 деца дневно.

“Това ни е една постоянна бройка години наред, по принцип месец юли я поддържаме. След това август малко падат, но не можем да паднем под 60 деца, две групи си вървят цяло лято”, каза Антоанета Григорова – директор на ЦДГ “Ведрица” – Благоевград.

Причините за големия интерес към сборните групи е ангажираността на родителите през летните месеци и по-кратките почивки.

“Изключително удобно е, всеки работи и няма как цялото лято да сме отпуски”, коментира Ивета Беличинова.

“За работещи родители са много удобни, изключително удобни, без тях би било трудно за децата, особено който няма на кой да разчита”, допълни Таня Аврамова.

Всяко дете може да посещава сборните групи, независимо дали родителите му са в отпуск или не. Необходими са само заявления, за да се уточнят нужните персонал и храна за летния период.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов