Избрани Новини

31-годишен от Сапарево е ухапан от змия, докато коси

Поставен му е противозмийски серум в Спешния център

Ухапан от змия мъж от сапаревобанското село Сапарево отказа болнично лечение и се прибра вкъщи, пише struma.bg. Вчера около обяд в Спешен център - Сапарева баня е подаден сигнал за ухапан от змия мъж в село Сапарево.

31-годишният Кр. Йорданов косял трева на ливада в близост до селото. Под косата попаднала змия, която за секунди пуснала отровата си в крака на мъжа. Той разкъсал тениската, с която бил облечен, завързал крака стегнато над ухапаното място и веднага потърсил помощ на тел. 112. Дежурен екип пристигнал за броени минути на място и транспортирал с линейка мъжа в Спешен център - Сапарева баня, където му е поставен противозмийски серум, след което е транспортиран до Спешен център - Дупница за консултация със специалист. Лекарят консултант настоял Красимир Йорданов да остане под наблюдение в хирургичното отделение на общинската болница, но той категорично отказал и си тръгнал за вкъщи.

Това е първият случай на ухапан от змия това лято, съобщиха от Спешен център в Дупница.

До обяд линейката е излизала осем пъти на адреси за хора със сърдечни кризи и прилошаване заради жегата. Вчера по обяд живакът на термометъра в Сапарева баня скочи до 34 градуса, което е необичайно за курортния град, който се намира в подножието на Рила планина.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)