Избрани Новини

Атакуваха вилата на наркобос

Васил Маникатов в Попина лъка крал ток

Полицаи се изсипаха във вилата на наркобоса Васил Маникатов в местността Попина лъка край Сандански struma.bg. Проверката е извършена съвместно със служители на ЧЕЗ след сигнал за кражба на ток. На място е установено, че към елтаблото на къщата са монтирани кабели с цел манипулация и некоректно отчитане на еленергия.

Недвижимият имот се води собственост на Васил Маникатов, който изтърпява присъда за наркотици в затвора. 56-годишният санданчанин бе осъден на 9 години затвор за наркотици, която е излежал.

Преди три години обаче гръцката прокуратура поиска екстрадицията му заради разпространение на около 4 кг хероин през 1996 година. Той бе обвинен, че на неустановена дата, но преди 28 април 1996 година, е продал в родния си град Сандански дрогата на двама гръцки граждани. Маникатов твърдеше в съда, че нито е продавал дрога, нито познава хората, за които е обвинен и искал да започне живота си начисто.

След проверката във вилата му в Попина лъка е образувано дознание по чл. 234В от НК - неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа с цел непълно отчитане на енергия и е уведомена прокуратурата. Полицаите разследват кой би могъл да е извършителят, след като собственикът е в затвора.

Синът на В. Маникатов бе разпитан в полицията в Сандански след акцията на антимафиотите, при която откриха 300 г кокаин в кафене „Рая” и гараж, ползвани от сина на екченгето Борис Петров - Боян.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов