Избрани Новини

Лятна сесия провежда Общинският съвет в Благоевград

Председателят Радослав Тасков ще отчете дейността на Общинския съвет за 6 месеца

Общинските съветници в Благоевград трябва да дадат разрешение за промяна на предназначението на „Център за психично здраве”, който става  „Център за спешна медицинска помощ”. Това е една от точките на заседанието на Общинския съвет днес.

Приятна лятна сесия очакват местните парламентаристи, като ще бъдат разгледани само 25 точки.  Още в първа точка председателят Радослав Тасков ще направи отчет за дейността на Общински съвет за 6 месеца, за периода от 1 януари до 30 юни. Продължават да се финансират ин витро процедури със средства от бюджета на община Благоевград. Ще бъде актуализиран и списъкът на средищните училища в общината, като съветниците ще гласуват сформиране на нова група за прием на деца в Целодневна детска градина № 11 „Лале”, Благоевград и запазване на маломерната смесена група за деца от 3 до 7-годишна възраст в с. Падеш.

Има и няколко молби за опрощаване на дължими държавни вземания, както и предложение относно отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград съгласно приетите от Общински съвет Благоевград критерии и целеви групи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов