Избрани Новини

В Петрич изгониха прекупвачи с полиция

Местни фирми не допускат други пркупвачи от страната

Петричките производители на праскови, алармираха за изнудване от страна на местни петрички фирми, които нямат лиценз за търговска дейност, но стоят в началото на схемата за пласиране на сочния плод по пазарите в цялата страна, съобщава struma.com. Сред засегнатите от монополистите е и бащата на кмета инж. Вельо Илиев. Колегите му твърдят, че на импровизиран изкупвателен пункт петричките фирми принуждават производителите на праскови да ги продават на символичната цена от 0.30 ст.

„Ако не ги предадеш –губиш! Защото няма друг освен тази мафиотска структура от четирима, които се представят за търговци.”, казват потресени от наложения монопол от двама петричани. Единият от купувачите бил с куц крак, това описание на пишман търговците, засегнатите производители на праскови направиха съвсем умишлено, с цел да бъдат заловени и тикнати зад решетките.

”Особено, тоя куцият, да има как, ще му изпия кръвчицата, лелина!", бе категоричен производител на праскови, на който се наложило да предаде на същия „мафиот„ днешната си продукция на цена от тридесет стотинки. Четворката местни търговци не допускала да идват други фирми от страната да изкупува прасковите.

Едва след многото усилия и с помощта на полиция, днес се явила и фирма от Пазарджик. С идването й се разчупил досегашния монопол и изкупните цени тръгнали нагоре. От 0.30 лв, тя достигнала до 0.45 ст, което е пробив в наложената политика на четиримата търговци на петрички праскови. Същите, по думите на засегнатите, ги продават на цена от 0.80 лв до 1.20 лв по пазарите в София, където е основния пазар на този плод.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов