Избрани Новини

Безплатни уроци по тенис има за деца в Благоевград

Програмата продължава до края на септември

Стотици деца вече тренираттенис на корт по програмата “Тенисът е спорт за всички” на Министерството на спорта и Българската федерация по тенис. Децата излизат на корта два пъти седмично, обучението и екипировката им са напълно безплатни, а тренировките ще продължат през цялото лято, съобщава БНТ.

От малък Вилян от Благоевград се цели високо в тениса и иска да стане “световният номер 1″. От няколко дни той държи здраво ракетата в ръка и усърдно тренира. Сервисите, волетата и ударите с топспин още са му трудни, но казва, че вече е подобрил бързината си.

Треньорите са разделили децата на групи за начинаещи и напреднали.

“Освен физическите умения на тази възраст предимно се развива баланс, ловкост и координация. Играем с подходящи ракети за тяхната възраст, съобразени с физическите им умения и подходящи топки, те са по-бавни, по-малки ракети, по-леки”, обяснява треньорът Илиян Анастасов.

Треньорите казват, че осезаем напредък при децата ще се усети само ако присъстват на всички уроци през летните месеци. И все пак потенциалът на голяма част от малките тенисисти вече е видим. “И се надяваме да открием нов таланти за нашия спорт”, казва Атанас Георгиев.

Програмата продължава до края на септември. В клубовете все още има свободни места. Всяко дете, което пожелае, може да се присъедини към младите тенисисти и да тренира безплатно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов