Избрани Новини

Над 100 деца взеха участие в ателиетата по "Квилинг“ и "Стъклопис“в Дупница

В понеделник "Активно лято“ продължава с лятна школа "Фотография“

Над 60 деца се включиха в ателието по стъклопис – част от поредния занимателен ден от "Активното лято", съобщи zadupnitsa.com. Професионалистите от ЦОП "За да има щастие в детските очи" запознаха малките и големи ентусиасти с техниките на витража. Работата над стъклописите изисква максимална концентрация, при което часовете минават неусетно и е своеобразна арт терапия и за най-палавите деца.

Много активно в творческия процес се включи секретарят на МКБППМН – Ценка Стоянова, както и обществените възпитатели към Комисията. На децата бяха раздадени стъклени съдове за декорациите и професионални бои, с които да рисуват. Малчуганите декорираха над 60 чаши и различни съдове, които превърнаха в красиви предмети за дома. Освен в ателието по стъклопис, децата имаха възможност да се включат и в творческите занимания по квилинг. Така в двете ателиета участваха близо 100 момчета и момичета, което превърна мероприятията в едни от най-посещаваните за "Активно лято".

Квилингът развива усета към цветовете и формите и провокира фантазията. Полезен е за развиване на фината моторика на пръстите и е увлекателно и приятно занимание за малки и големи. Наречен е още хартиен филигран и е форма на изкуството, която включва използването на ленти от хартия, които се навиват, сгъват в определени форми или се слепват заедно, за да се създаде интересен декоративен дизайн. Тази техника се използва за украса на сватбени покани, поздравителни картички, кутии и т.н.

В понеделник „Активно лято“ продължава с лятна школа „Фотография“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов