Избрани Новини

Музей на колела ще радва хлапетата в Благоевград

Благоевград Лайф

25-07-2015, 09:02

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва конкурс "Бъди промяната, която искаш да видиш в света"

8 арт ателиета ще запознават с основните периоди от историята на световното изкуство

Тази събота Благоевград ще бъде историческа. От 10.00 до 20.00 часа площад „Македония” ще се превърне в музей, събиращ в едно основните периоди от историята на световното изкуство – Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт. За първи път в Благоевград ще гостува Детски музей на колела благодарение на Община Благоевград, фондация Изиарт и Societe Generale Експресбанк.

Импровизираният музей ще бъде освен образователен и занимателен. Малчуганите и техните родители ще имат възможност не само да разглеждат, но и лично да творят произведения на изкуството в осем творчески ателиета, разположени на площада. За своите шедьоври, те ще използват различни техники и ще получат професионална помощта от студенти и дипломанти на Националната художествена академия, както и служители доброволци от Societe Generale Експресбанк. След като преминат през всички тях, децата ще имат възможността да станат куратори на музейната експозиция, като подредят в музея на колела специално създадените копия на най-великите произведения и да получат диплома за преминатото обучение.

Целта на инициативата е да покаже на децата, че историята на изкуството е една изключително интересна материя, стига да бъде предадена по различен и достъпен начин.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)