Избрани Новини

Започна планинско рали в Кюстендил

Мероприятието е кръг от шампионата по планинско изкачване

Четирима кюстендилски пилоти ще участват в традиционното автомобилно състезание "Планинско Осогово" - Кюстендил, което ще се проведе днес и утре. Това са Васил Тодоров- Зендер,  Кирил Величков, Ясен Николов и Христо Анев. Те ще се състезават в сласовете НС2 и НС3. Мероприятието е VI- ти кръг от българския автомобилен шампионат по планинско изкачване.

За втора поредна година организатор е автомобилен спортен клуб "ДИАМО", Българска федерация по автомобилен спорт със съдействието на община Кюстендил и партньори.  До петък продължи записването на участниците.
Прекрасното технично 5 километрово трасе предизвиква интерес на най-добрите пилоти на България. В офиса на организатора има запитвания на отбори от държавите Турция, Гърция и Македония. Стартът е в село Богослов, а финалът в местност Студен Кладенец, пътната настилка е асфалт. Трасето е с конфигурация от 36 завоя, от които 19 леви и 17 десни.
"Очакваме много участници, не само от България. Трасето е уникално с предпоставка за развитие на едно силно международно състезание. Целият ми екип е подготвен да организираме професионално събитие на високо ниво. Сигурността на публика и пилоти за нас ще бъде на приоритетно място и ще се погрижим на 100 процента за обезопасяване на трасето", заяви Георги Стоянов рейс-директорът на мероприятието и председател на СК "ДИАМО".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов