Избрани Новини

Търсят доброволци в помощ на рейнджърите при Рилските езера

Дежурствата са от 31 юли до 13 септември

Национален парк „Рила“ и 4 неправителствени организации започнаха да набират доброволци за акция „Рилска мисия“, които да помагат това лято на рейнджърите от националния парк в района на Рилските езера, пише struma.bg.

Първите дежурства на доброволците ще бъдат дадени на 31 юли, а последните - на 13 септември. Инициативата започва с дежурства през уикендите - от петък до неделя, а ако има достатъчно желаещи и финансови средства, с които да се покрият доброволческите разходи, се очаква и ежедневен график. Събраните до момента пари са разчетени за 4-6 доброволци на ден, които ще обикалят с рейнджърите на парка, ще информират туристите за правилата за поведение в националния парк, ще изготвят констативни протоколи за различни нарушения - например къпане в езерата, рязане на клек, палене на огън, къмпигиране на нерегламентирани места и други, ще броят колко туристи посещават района, ще наблюдават тяхното поведение: как пристигат, за колко време и какво правят в района, ще провеждат анкети с туристите.

Изискванията към доброволците са да имат подходяща екипировка и оборудване за къмпинг, готовност да спят на открито в планината в близост до хижа и да не са скандалджии.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)