Избрани Новини

Шах турнир в памет на Никола Чавдаров ще се проведе в Кюстендил

Откриването е от 10 часа

Мемориалът по шах в памет на Н. Чавдаров  ще бъде проведе по швейцарската система, това съобщи председателят на съдийската комисия Асен Анев, цитиран от Дарик.

Откриването на мемориала "Никола Чавдаров" е насрочен за днес от 10 ч. в голямата зала на читалище "Братство". Организаторите на турнира по шах са фондация "Модус Вивенди БГ", чийто председател беше Н. Чавдаров, новоучреденият  спортен клуб по шах, носещ неговото име и Дружеството на журналистите с председател Виолета Атанасова. За победителите са приготвени купи и парични награди. Ще има и медали за различни категории и грамоти за всички участници, които организаторите са поканили  на другарска среща след края на състезанието, уточни техническият директор на турнира Славчо Аначков. Турнирът ще бъде открит от председателя на читалище "Братство" Иван Андонов.
Финансирането на турнира е изцяло от организаторите, които се надяват догодина мемориалът да влезе в годишния спортен календар на Община Кюстендил. Това не е просто памет за баща ми - това е едно благородно усилие за възраждането на шахмата в нашия град, в който имаше плеада от значими шахматисти, сподели синът на Никола Чавдаров Павел Чавдаров.
Н. Чавдаров ни напусна преди една година - на 23 юли. Той беше спортист, журналист, културен деятел, общественик и всичко, с което се ангажираше, правеше принципно, с висока ерудиция, безкористно и с честна гражданска позиция.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов