Избрани Новини

ЕкоФест "Зелените идеи в действие“ за пети пореден път в местността Узана

Посетителите ще видят изложба, кинопрожекция под открито небе и детски ателиета

ЕкоФест „Зелените идеи в действие“ е развитие на  УзанаПолянаФест и през 2015 г. ще се проведе за пети пореден път в местността  Узана над Габрово между 24 и 26 юли. ЕкоФест е приемник на УзанаПолянаФест.

Посолството на Германия в София е основен участник в  тазгодишната зелена инициатива. Дипломатическата мисия ще се представи с  поредицата „ЗАедноБЪДЕЩЕ“, предаде БНР.

Посетителите ще видят изложба, кинопрожекция под открито  небе и детски ателиета, посветени на основната тема на тазгодишното издание –  адаптацията към климатичните промени.

Задълбочено изследване за мащабите на всекидневно  изхвърляната, годна за употреба храна и фаталните последици върху климата  предлага документалната лента на германския режисьор Валентин Турн с  двусмисленото заглавие „Taste the Waste“.Само храната, която се изхвърля за  една година в Европа е достатъчна два пъти да изхрани страдащите от системен  глад в света. Този и още много факти от ежедневието ще накарат зрителя да се  замисли за индивидуалната си консумация и стил на живот.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов