Избрани Новини

Клиент колабира в магазин

По 70-80 пациенти на денонощие минават през Спешното в Благоевград

Клиент на магазин в Благоевград колабира, докато пазарува, по спешност е приет в болница, информира struma.bg. Инцидентът станал малко преди 12,00 часа в хранителен магазин на ул. „Яне Сандански“ в благоевградския квартал „Струмско“. Изведнъж 60-годишният Ангел се почувствал зле, загубил съзнание и паднал на пода. Близки до него хора се притекли на помощ, на място е извикан екип на Спешна помощ, при лекарския преглед е установено, че кръвното налягане на мъжка рязко е паднало, което е типично за горещините. При стабилизиране на състоянието му той бил неориентиран и нямал спомен от случилото. Транспортиран е до спешно отделение, където са предприети спешни действия. Сериозни здравословни проблеми при направените изследвания не са установени и пациентът е освободен.

56-годишна жена пък припадна завчера в района на автогарата в Благоевград, при нея също няма установен сърдеченосъдов проблем, колапсът е провокиран от рекордно високите температури. Поставена е на системи в спешно отделение и състоянието й е стабилзирано.

По 70-80 души търсят помощ в спешно отделение за денонощие в Благоевград. Началникът на отделението д-р Рабаджийски предупреди да се избягва директното излагане на слънчеви лъчи в интервала 11.00-17.00 часа. Рискова група са възрастните хора, малките деца и пациенти с хронични заболявания. Приемът на повече течности и лека храна са препоръчителни в горещините.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов