Избрани Новини

Заличиха пешеходната пътека до полицията в Дупница

Продължава монтирането на антипаркинг колчета

По-голямата част от антипаркинг-колчетата, които Комисията по безопасност на транспорта в Дупница реши да бъдат монтирани в участъка след РПУ са вече бетонирани. Идеята с поставянето им е да се намали до минимум паркирането на автомобили на тротоарните площи, с което не само се създават проблеми на пешеходците, а и се затруднява уличното движение. Това е най-натоварения район в града и често се получаваха задръствания заради паркиралите неправилно шофьори.

От Община Дупница са положили огради и на отсрещната страна на улицата, за да намалят до минимум и броя на "изскачащите" изненадващо пешеходци на пътното платно.

Независимо от положените колчета обаче, шофьори в този 100-метров участък продължават да паркират, най-невъзмутимо дори на самото пътно платно, с което затрудняват движението.

"Без да идват полицаите и да ги глобяват всеки ден, все така ще е. Едни и същи паркират почти всеки ден. Нагло е да паркираш така на 5 метра от самата полиция", коментира таксиметров шофьор, чиято стоянка е в района.

Заличена е вече и пешеходната пътека при полицията, за която Комисията реши, че трябва да бъде премахната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов