Избрани Новини

"Красота на една ръка разстояние” продължава до края на месеца

Изложбата е един малък къс от българската природа, сподели авторът

Над 14 пластики и картини са подредени в красива изложба във фоайето на Община  Благоевград. Експозицията „Красота на една ръка разстояние” предизвика изключителен интерес. Десетки жители и гости на Благоевград бяха впечатлени от пластиките, изработени от естествени материали. Автор на произведенията е кметът на благоевградското село Покровник Методи Цонев.

„Изложбата е един малък къс от българската природа и не случайно носи името „Красота на  една ръка разстояние”. Всичко, което може да бъде видяно в нея е само на една ръка в природата около нас”, каза Методи Цонев. „Красота на една ръка разстояние” има за цел да покаже как може да бъде вдъхнат живот на изсъхнали корени и дървета, чрез фина намеса от човешка ръка.

Това е втората самостоятелна изложба на Методи Цонев. В нея той експериментира и с картини, които по думите му могат да бъдат претворени в 3D произведения.

„Загатнал съм основните мотиви- изсъхнала част от дърво, в която съм видял изображение,  поставил съм го върху платното с лека аранжировка. Следващият творец, художник, собственик на картината може да добави нещо свое в нея”, обясни Цонев.

Сред атрактивните пластики бяха цветарници, столове, оформени от дънери, змия, сърца и куче, изработени от корени на бук, топола и дъб.

„Вместо да замърсяваме природата, да я изсичаме, нека я опознаем и вземем онези малки  късчета, сухи клони от нея и да им вдъхнем нов живот. Радвайте се и създавайте красота”, пожела авторът на нестандартните произведения Методи Цонев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов