Избрани Новини

Животновъд се оплака от кмета на Старчево

300 софийски овце тровят хората на Сарчево, а за моите 400 кметът наложи забрана, оплаква се Любен Николов

Животновъдът Любен Николов, който от месеци воюва с кмета на село Старчево алармира, че 300 овце - столичанки, ежедневно тровят хората на селото с изпражненията си, но това не правило впечатление на кмета Г. Кузманов, съобщава struma.com.

”Но за моите овце има забрана от Георги Кузманов, да пашуват в землището.”, призна Николов.

"Софийските овце минават всеки ден през селото, там на входа има една баба Мара. Питайте я, как всеки ден проклина тези овце, защото изпражненията са по целият път и пред къщата й”, разясни животновъдът.

Той поиска да знае, защо управникът организира местните хора срещу него и дори внася искане за втори референдум с който да го прокудят от селото му.

”Ако ида в неговата къща, тогава може да не ме пусне вътре. Но, аз кандидатствам за общински пасища и мери в землището на Старчево. След като съм одобрен, значи имам право. И ще си отстоявам докрай правата.”, поясни позицията си ощетеният животновъд.

След като Николов потърсил сметка от кмета, защо не му дава да пасе овцете си в село Старчево, управникът му заявил, че в него са а печатите и за кмет, и за нотариус, така че всичко зависело от него.

Днес Николов бе в Петрич, за да си плати сеното на хора, които му доставили храната за животните му чак от самоковското село Говедарци.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов