Избрани Новини

Две жени посегнаха на живота си в Пиринско днес

34-годишна се натрови с лекарства

Две жени, посегнали на живота си, са приети за ден в реанимация на благоевградската болница, информира struma.bg. Едната от тях, на 34 г. от благоевградското село Падеш, погълнала огромна доза лекарства за кръвно налягане и успокоителни. Другата се натровила с алкохол и по спешност посред нощ е транспортирана от Сандански в Благоевград.

Инцидентът с 34-годишната жена станал в дома й, тя е открита около обяд от баща си изпаднала в нестабилно състояние. Около нея имало празни блистери лекарства, предполага се, че е изпила цяла шепа. Незабавно е транспортирана до Спешно отделение, придружавана от близките си, предвид силната интоксикация на организма е приета за интензивно лечение.

Само след няколко часа е приета и друга, 39-годишна жена, която също посегнала на живота си след раздяла със съпруга си. Тя е открита паднала на улицата пред дома си в Сандански. Пострадалата, която е майка на 4-годишно дете, била изпаднала в алкохолна кома и с линейка е транспортирана за болницата в Благоевград. Състоянието и на двете жени е стабилизирано след предприети ренимационни действия, животът им е вън от опасност, остават за интнезивно лечение под активно лекарско наблюдение, съобщиха от лечебното заведение.

Тревожният въпрос е ще съумеят ли младите жени да съхранят здравето си, ако отново изпаднат в тревожни разстройства. И на двете жени е проведена консултация със специалисти по психично здраве.

Припомняме, че 35-годишен мъж от Благоевград само преди 3 дни се натрови с препарат за насекоми и бе приет в клиниката по токсикология в „Пирогов“. Благодарение на бързата реакция на местните и столични медици животът му бе спасен.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)