Избрани Новини

Измамничката на студенти Ива Дачева ще лежи още 6 месеца в затвора

38-годишната благоевградчанка бе доведена в Районен съд - Благоевград от Сливенския затвор

Измамничката на студенти Ива Дачева ще лежи още 6 месеца в затвора, след като бе активирана условната й присъда ,информира struma.bg. 38-годишната благоевградчанка вчера бе доведена в Районен съд - Благоевград от Сливенския затвор, където изтърпява 5-месечна присъда за измама на 4-ма студенти от Югозападния университет, на които взела пари за уреждане на изпити. Тя се призна за виновна, върна парите на потърпевшите и се споразумя с прокурор Елица Калпачка да получи ефективна присъда.

Ива Дачева трябваше съвсем скоро да излезе от женския затвор, тъй като от наказанието бе приспаднато времето, през което е била задържана в полицията и под „домашен арест“. Междувременно бе образувано дело за групиране на всичките й 7 присъди и вчера прокурор Георги Стоилов поиска да бъде активирана в ефективна условната присъда от 1 година, която е получила преди няколко години, тъй като по време на изпитателния срок е уличена пак за измама. Прокурорът отбеляза, че Ива Дачева е осъждана 5 пъти на пробация в размер на 1 година, след това на 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок и накрая на 5 месеца затвор, като през това време е имало 3 дела за кумулация на нейните присъди. Прокурорът пледира условното наказание от 1 година на Ива Дачева да стане ефективно, като се приспаднат 6 месеца, тъй като е изтърпяла пробация преди това. Това беше искането и на адвоката на Ива Дачева, която не пожела нищо да каже.

В съдебната зала имаше фенгрупа на затворничката, в която бяха бащата на детето й Кристиян, както и няколко приятели или обожатели, дошли да я подкрепят или да проследят какво ще каже Ива.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов