Избрани Новини

Двама наказаха за хулиганство при протест в Гърмен

Инцидентите станали след приключване на общинската сесия

Двама мъже получиха наказания за дребно хулиганство по време на протест пред общинската администрация в Гърмен, пише "24 часа". В понеделник вечерта приключи сесията на общинския съвет, на която бе разискван проблемът с незаконните цигански къщи в кв. Кремиковци. Около 19 ч пред сградата се насъбрали близо 100 души, които очаквали решенията на местния парламент.

Част от групата застанала пред леката кола на общинския съветник Никола Малаков, за да му попречат да потегли. Столичанинът Сергей Б., който твърди, че е бил на почивка в Гърмен, приближил тълпата и под въздействие на емоцията си, ударил с юмруци стъклото на автомобила. Заради тази непристойна проява той получи наказание от 480 лв. глоба. Той признал вината си. "Това, което извърших, не беше редно", казал пред съда в Гоце Делчев.

По същото време пък Николай Ж. застанал отпред, отдясно на лекия автомобил на съветника, като също му попречил да потегли. Майката на младия мъж пък си пъхнала единия крак под гумата на колата. Полицаите дръпнали жената настрани, за да не пострада. Синът й обаче започнал да крещи към униформените: "Боклуци, не пипайте майка ми". Заради нарушението на обществения ред и неуважителното отношение към полицейските служители Николай получи 1 денонощие задържане в ареста.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов