Избрани Новини

Стартира кампанията "Шофирай БЕЗОПАСНО! СПАСИ ЖИВОТ!”

Ще се проведе днес 10.00 ч. в рамките на целия ден в комплекс Аква парк в Благоевград

Днес от 10.00 ч. в рамките на целия ден в комплекс Аква парк Благоевград ще се проведе специализирано мероприятие ”Шофирай БЕЗОПАСНО! СПАСИ ЖИВОТ!” за каузата "Карай разумно, животът е с предимство" със съдействието на Автомобилен спортен клуб „Диамо”, Българска федерация по автомобилен спорт и Български червен кръст. За успешното реализиране на събитието са поканени представители на Областно управление Благоевград, Община Благоевград и КАТ-Областна Дирекция на МВР-Благоевград.

Организаторите са се погрижили програмата за целия ден да бъде разнообразна, образователна и развлекателна. Денят ще стартира с изложение на състезателни автомобили. Присъстващите се се срещнат с автомобилни състезатели шампиони в автомобилния спорт Любен Каменов,  шампион на България в дисциплина „Планински шампионат”, Ангел Григорчев, шампион на България в пистов шампионат, Диана Стоянова, наша съгражданка, шампион на България N2.

Програмата ще продължи със спортно-състезателни игри за децата с цел запознаване с правилата за движение по пътищата. Обучени специалисти от Български Червен кръст ще направят демонстрация за оказване на първа помощ при инциденти.
Официалната част от събитието ”Шофирай БЕЗОПАСНО! СПАСИ ЖИВОТ!” ще продължи на тема „Безопасност на пътя” с представители на Областно управление Благоевград, Община Благоевград и КАТ-Областна дирекция на МВР-Благоевград. Финален щрих на цялото събитие ще бъде концерт с послание „Шофирай безопасно” с участието на ЛЕО, ДЕО и ИГРАТА.
Посланието на инициативата е за безопасно движение по пътищата. С идеята това послание  да достигне до максимален брой граждани и участници в движението организаторите се надяват всеки да осмисли и прецени своето поведение на пътя, което пък да доведе до подобряване на пътната обстановка и спасяването на човешки живот.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов