Избрани Новини

Започва взимането на кръвни проби сред населението на град Рила

Взимането на пробите е по желание

Започва вземането на кръвни проби сред населението в град Рила. За Радио „Фокус” здравният експерт д-р Райна Сапаревска заяви, че от днес има готовност да бъдат взимани кръвни проби на хора, които пожелаят да бъдат изследвани. Вече е проведена среща с местното население, на която е обяснено какво представлява заболяването, откъде идва опасността, какви мерки трябва да се вземат при хората и при животните, кои хора трябва да се подложат на изследване. На срещата са присъствали много хора, включително и такива, които са консумирали неварено мляко, неузряло сирене, катък, всички обслужвали болни или съмнително болни животни. На срещата е присъствал и д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.
Кръвни проби ще се взимат от хора, които имат оплаквания, които имат съмнения, консумирали мляко от заразени животни или близки на хората, които вече са с положителни проби. Пробите ще се взимат в град Рила, а ще се изследват в лаборатория в София.
Вече има хора, които са пожелали да се изследват. Д-р Сапаревска посочи, че хората, при които вече има положителен резултат се хоспитализират в инфекциозни отделения в София.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов