Избрани Новини

Дадоха 10 месеца затвор за катастрофа в Овчарци

В.С.К. ще изтърпи наказанието си в общежитие от открит тип

На 10 месеца затвор бе осъден 22-годишен шофьор от село Овчарци, информира zadupnitsa.com. Това определи съдия Светла Пейчева, след като прие споразумението между подсъдимия и прокуратурата.

В.С.К. ще изтърпи наказанието си в общежитие от открит тип, но при първоначален общ режим. Освен това, той е с отнета възможност да шофира за срок от 24 месеца. За направените експертизи, осъденият трябва да заплати и 494,15лв.

Младежът предизвика катастрофа в сапаревобанското село през месец март тази година. Тогава 3-ма младежи от селото са пострадали при катастрофа. Те са били пътници в лек автомобил “Фиат”. 22-годишният шофьор на автомобилa, пътувайки от Сапарева баня в посока Дупница, е навлязъл в лентата за насрещно движение в началото на село Овчарци и челно се е ударил с лек автомобил БМВ. Според измерванията скоростта на Фиат-а е била около 80 км/ч, стана ясно по време на съдебното заседание. На возещите се във Фиат-а веднага е оказана спешна медицинска помощ. Въздушната възглавница на водача на БМВ-то се е отворила навреме и е предотвратила наранявания на шофьора. Пострадалите са между 18 и 23 години и веднага са настанени в дупнишка болница за лечение, без опасност за живота. При последвалата проверка за алкохол, е установено наличие на 1,18 промила алкохол в кръвта на В.С.К.

Решението е оконателно и не подлежи на обжалване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов