Избрани Новини

Фестивалът "Златен кестен" се завръща в Петрич!

Ще се проведе на 11 и 12 септември на градския площад

Град Петрич се подготвя за международният фестивал "Златен кестен". Фестивалът за нова песен в стил поп, рок и други в областта на популярния жанр се организира от Община Петрич и НЧ "Братя Миладинови - 1914". Фестивалът е под патронажа на кмета на общината инж. Вельо Илиев и ще се проведе на 11 и 12 септември на градския площад.

Фестивалът има конкурсен характер, ще бъде избрана най-добрата песен. В конкурса могат да участват лица, навършили 18 години в годината на провеждане на конкурса. По преценка на организаторите това условие може да бъде пренебрегнато за някои от участниците. Конкурсът е за музика, текст, аранжимент и изпълнение. Всеки участник представя на живо песента, с която се състезава. Песните могат да са на език по избор, но с цел запазване националната идентичност на конкурса организаторите и селекционната комисия ще допуснат не повече от 50 % от българските участници с песен на чужд език. Важно е условието песните да са създадени в годината преди годината на конкурса и да не са представяни публично по радио, телевизия или издавани на звуков носител. Всеки участник трябва да попълни декларация за авторски права и да предостави на организаторите на фестивала правото да заснемат и излъчват, издават и разпространяват изпълнението му и песента за неограничен срок и безвъзмездно. Позволено е да се използва собствен музикален съпровод на живо, както и записан акомпанимент на механичен носител (CD, DVD и мини диск). При изпълнение със записан съпровод не се допускат записани соло вокали. На сцената, заедно със участника в конкурса, не може да има повече от 3 човека (балет, беквокали и други). Изключение правят допуснати за участие вокално-инструментални състави. Времетраенето на всяка песен не може да надвишава 4.00 минути. Ето и още важни правила:

Авторът на музиката няма право да участва с повече от една песен.

Авторът на текст има право да участва с повече от един текст, авторът на аранжимент също има право да участва с повече от един аранжимент.

Изпълнител /соло, дует или група/ може да участва с изпълнение на една конкурсна песен.

Организаторите запазват правото си на промени в така обявения регламент.

Общи условия

Организаторите осигуряват хотел на изпълнителите и един придружаващ (мениджър или продуцент). Изключения се правят за допуснати до участие вокални състави. В гала концерта на фестивала на 12.09.2015г. ще вземат участие наградените изпълнители.

Срок за подаване на заявките и аудио материалите (пълен запис на песента, с която се кандидатства пред селекционната комисия ) е 20.08.2015г. (на тази дата всички материали трябва да бъдат в офиса на фестивала).

Адрес за подаване на заявките: България, гр. Петрич 2850, ул. „Ал. Стамболийски" № 4, НЧ „Братя Миладинови - 1914”, За Международен фестивал „Златен кестен”, категория „Нова популярна песен”.

Телефони за връзка: 0877 143525, 0879 990733, 0879 088501

За правилно подадени документи се считат тези, които са получен в срок на пощенски адрес или на електронна поща и съдържат:

• Заявка по образец;

• Декларация от авторите за съгласие за заснемане и излъчване на изпълняваните песни;

• Декларация за съгласие за заснемане и излъчване от изпълнителя;

• Творческа биография;

• Звуков носител с песента/песните за участие в селекционна комисия

Наградите тази година са:

І награда – 1200лв.

ІІ награда – 900лв.

ІІІ награда – 700лв.

Ще бъдат раздадени и допълнителни награди.

• При равен брой точки между някои от участниците наградата се дели между двама или повече участници в конкурса.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)