Избрани Новини

"Пирин" загуби в Стара Загора

Отстъпи с 1 на 0 на отбора на "Берое"

ОФК “Пирин” инкасира загуба в първото си гостуване за сезона, след като загуби на негостоприемния стадион в Стара Загора от местния “Берое” с 1:0, съобщава struma.com. Пиринци изиграха приличен мач и има възможност да вземат поне точка, особено след няколко изгодни положения в края на мача.

Двубоят започна отлично за домакините, след като Мапуко проби добре по левия фланг, центрира отлично, а оставеният сам в наказателното поле Божилов отбеляза с глава единственото попадение в 10-та минута. Само няколко минути по-късно Иванов можеше да удвои, но стреля с глава покрай гредата.

Най-чистото положение за "Пирин" през първата част дойде след 32 мин. игра, когато Маркиньос бе намерен в наказателното поле, но стреля слабо и топката бе отбита преди да стигне до вратата. Последва фрапантен пропуска на Мапуко, който от няколко метра пред гола прати топката в аут.

Орлетата поеха инициативата през второто полувреме, докато домакините не рискува и чакаха своя шанс на контраатака, но благоевградчани бранеха постъпите си добре. И двата имаха по няколко полуположения, но категорични намеси на Макенджиев и Костов предотвратяваха опасностите.

Пиринци се разиграха сериозно в последните 10 мин., когато създадоха 4 чисти ситуации. Първо Тошев проби добре в 74-та мин., комбинира с Маркиньос, но вместо да стреля потърси Наков, който не пое топката добре и бе блокиран преди гола. Маркиньос бе изведен в наказателното поле в 83-та минута, но стреля в краката на вратаря. При корнер, Хаджииванов можеше да отбележи, след като акробатично стреля към вратата разминавайки се на сантиметри от гредата. В самия край на мача отново Хаджииванов бе изведен очи в очи по диагонала с Макенджиев, но стреля в краката на бившия вратар на "Пирин".

В следващия мача зелените домакинстват на "Ботев" Пд в Благоевград, като срещата е в неделя от 20:00.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)