Избрани Новини

От Петрич нямат достъп до отсечката на АМ "Струма"

Шофьорите продължават да преминават през селата

Жителите на Петрич са оставени без достъп до АМ „Струма„ и за да отидат до граничният пункт ГКПП – Кулата трябва да преминават отново през всичките гранични населени места, по които досега се отбиваше пътникопотока от столицата и обратно, съобщава struma.com.

”Не съм спал цяла вечер от колите. Какво ти облекчение. Пак си преминават тирове и коли, идващи от Петрич през селото”, оплака се кметският наместник на село Марино поле Костадин Хаджиев. Думите му потвърдиха и двамата му придружители до кметството в Петрич, единият –негов селски и другият потърпевш от трафика от съседното село Чучулигово. Те бяха категорични, че няма спасение на този етап от трафика, въпреки че магистралата е пусната за движение до границата с Гърция.

”Шофьорите, идващи от Петрич, нямат достъп до новата отсечка на магистралата. Веднага след разклона се изкачва чакалиран път, който води до нов мост. По него се стига в две направления. В ляво за село Марикостиново и в дясно за останалите гранични села. В единия случай за Марикостиново се излиза на стария път Е-79. За другите села е същото положение, пак трябва да се движат по стария път, по който досега се движеше пътникопотока”, казаха възмутени жителите на двете села.

Те твърдят, че положението ще се поправи, едва когато се изгради детелината преди отбивката за моста, водещ за всичките села от източния район на община Петрич.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов