Избрани Новини

Младежи дискутираха в Разлог

Проведе се младежка инициатива "Да сътворим Европа заедно”

29 младежи от България и Германия дискутираха в Разлог темата „Как да направим един град по-привлекателен за живеене - както за здрави хора, така и за хора със специфични потребности и увреждания. Участниците в дискусията представиха идеите си в художествена форма на изложба.

Инж. Красимир Герчев, кмет на Община Разлог, участва в дискусията, която се проведе в рамките на проект "Да сътворим Европа заедно”, финансиран от Програма „Еразмус +” с главен партньор от българска страна Фондация „Огънят на Орфей”.

Mеждународната младежка инициатива „Да сътворим Европа заедно”  e основанa на водещия принцип, че всеки европейски гражданин може да допринесе дадено място в Европа да стане по-благоприятно за живеене и с тази своя ангажираност да направи Европа процъфтяваща и по-благоприятна за живеене. Състоянието и структурата на Европа могат да бъдат подобрени само и единствено с общите усилия на гражданите от всички Европейски страни, които са тясно и стабилно свързани от гледна точка на мобилността и икономическата интеграция.

Ние не можем да си позволим да ограничим кръгозора си и да приемем за свой свят само пространството, намиращо се в границите на родното място, защото е въпрос на време социалните проблеми, възникнали в една страна-членка на Европейския съюз, да пренесат своето негативно влияние върху благосъстоянието на друга страна-членка, коментираха участниците в дискусията.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)