Избрани Новини

Бременна тийнейджърка се натрови с хапчета

Изпратила прощален SMS на любимия "Сбогом, обичам те много!”

16-годишно момиче от Дупница се натрови с коктейл от десетки таблетки антибиотик, бусколизин и хапчета за високо кръвно, ползвани от баба й, съобщава struma.bg. Настанена е в детско отделение на общинската болница в града с опасност за живота. По спешност е транспортирана в столицата, след като при прегледа се оказало, че тийнейджърката е бременна. Преди да изпие хапчетата, написала SMS на любимия: „Сбогом! Обичам те много!”.

Кристина К. от две години излиза с момче, но връзката им не е одобрена от роднините й. Майката и бащата на Кристина са разведени. Преди години майка й заминала на гурбет в Италия и оставила детето на грижите на баба му. Кристина се влюбила и спряла да ходи на училище, била е ученичка в ОУ "Климент Охридски" в Дупница. Майка й е извикана от "Закрила на детето" в града спешно да се прибере от Италия, за да се вземат адекватни мерки за Кристина. Бащата е инвалид, няма средства да се грижи за нея. Майката с помощта на социалните служители настанили тийнейджърката в Дома за деца без родителска грижа в Дупница. Тя обещала, че повече няма да се вижда с любимия, но излъгала.

Като разбрала, че е бременна, се зарадвала, че ще става майка, но се уплашила, че роднините й няма да разрешат да заживее заедно с бащата на детето й. Семейството на момичето са българи, а любимият й е от ромски произход. В крайна сметка превъзмогнала страха и казала на баба си, че е бременна. Последва скандал и забрана да се вижда с приятеля си. Тогава Кристина издебнала баба си, грабнала кутията с лекарства и ги изпила. Открита е от бабата почти безжизнена, паднала на пода с пяна на устата.

Съседи чули сърцераздирателните викове на бабата и се притекли на помощ. Някой от тях се обадил на тел. 112. На място пристигнал екип на Спешен център - Дупница. Момичето веднага е транспортирано в детско отделение в общинската болница, а оттам в Майчин дом в София. Има опасност както за живота на тийнейджърката, така и за бебето й.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)