Избрани Новини

С 1% е по-малко безработицата в Благоевградско

500 свободни работни места не могат да бъдат попълнени

Малко над 1% е намаляла безработицата в Благоевградска област за последните три месеца. От бюрата по труда в региона обявените свободни работни места са над 500. Въпреки това обаче се оказва, че кадри трудно се намират.

Емил Димитров е безработен повече от година. Регистриан е на трудовата борса и в момента търси работа сред обявените свободни позиции. Признава, че за него е важно не само какво ще работи, а и колко ще му плащат.

“Строителството не се заплаща добре, малко са парите. Да, има работа, ама да се заплаща нормално като европейските страни, като Италия, Франция, там друго се плаща”, каза той.

В Бюрото по труда в Благоевград са обявени над 300 места от работодатели, които имат бизнес в сферата на реалната икономика.

“В различни браншове шивашка и обувна промишленост, услуги и туризъм в това число хотелиерство и ресторантьорство”, уточни сферите със свободни работни места Станислава Поповска – директор Бюро по труда – Благоевград.

От бюрото по труда отчитат, че само за един месец работа са си намерили над 1400 души в региона. Трудно обаче се намират специалисти в сферата на здравеопазването. В момента се търсят 5 медицински сестри и двама лекари в Белодробната болница в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)