Избрани Новини

Ремонтират площада в Яхиново с 40 000 лева

Нови детски площадки ще правят в 4 села

Мераклии да направят 4 детски площадки в селата Бистрица, Червен брег, Крайници и Самораново ще търсят от Община Дупница, след като обявиха обществена поръчка за избор на изпълнител, информира zadupnitsa.com. В Бистрица тя ще бъде напълно нова и на място, където няма съществуваща, като предвидената сума за там е 37 558 лева без ДДС. Напълно обновени и според всички изисквания за безопасност ще бъдат и тези в другите три села на общината. Тази в Червен брег е с прогнозна стойност 24 892 лева, в Крайници е на стойност 16 508 лева, а в Самораново 12 987 лева. В Самораново е предвидено и изграждане на спортна площадка, чиято стойност е 24 494 лева без ДДС.

От Община Дупница пуснаха процедура и за изпълнител, който да ремонтира площада в село Яхиново. Предвидената за тази дейност сума е 39 205 лева. Ремонтни дейности там не са извършвани от много години и хората от селото с основание негодуваха.

И за 6-те позиции срокът за изпълнение е до 2 месеца от датата на сключване на договора.

Общата стойност на 6-те оферти е 155 644 лева без ДДС, като отново важи правилото, че една фирма може да участва по една поръчка. Идеята на това условие, което Община Дупница въведе преди повече от година е, да не се блокира работата с дългите периоди на обжалвания.

Документите на участниците ще бъдат разгледани на открито заседание на комисията по избор на изпълнители на 3 септември от 11 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)